vineri, 10 iulie 2015

Allview - brand romanesc

Ma uit frecvent pe oferta magazinelor in ceea ce priveste tabletele si telefoanele desi inca nu m-am hotarat sa achizitionez vreunul. Asa am observat ca o marca importanta pe piata romaneasca este Allview. Este destul de noua in peisaj si nu stiam de unde vine. Asta pana am facut cercetari cu ceva timp in urma si, spre surprinderea mea, am aflat ca este o marca romaneasca. Am fost absolut surprinsa sa aflu asta! Romanii vand tablete si telefoane romanesti? Nu ca nu am fi capabili, dar in tara asta nu prea mai merge nimic bine ...

Cum a inceput totul? In 2002 a fost infiintata firma Visual Fan cu sediul la Brasov si care avea ca obiect producerea si comercializarea de produse electronice si electrocasnice. Din 2004, produsele au fost comercializate sub marca proprie, ALLVIEW, inregistrata la OSIM. Din 2007 comercializeaza si sisteme GPS, iar din 2008 telefoane dual-sim.



Allview nu produce gadget-urile, ci le cumpara de la firme partenere (producatori din China), apoi le optimizeaza si le personalizeaza pentru a fi perfect adaptate nevoilor cetatenilor romani. Veti zice: "Oh, nu China!", dar va inselati daca sunteti de parere ca produsele chinezesti nu sunt bune. Daca ne gandim bine, ideea aceasta cum ca tot ce e produs in China nu e bun ne-a fost indusa pentru binele UE care este interesata sa ne vanda produse scumpe, dar care, multe dintre ele, sunt realizate tot in China. 

Drept dovada ca Allview are un aport semnificativ in ceea ce priveste produsul final expus in magazin sta Centrul de Cercetare Dezvoltare din Brasov si diplomele si certificatele primite de firma pentru activitatea de cercetare desfasurata. 

In 2012, la doi ani dupa lansarea primei tablete, Allview a avut o cifra de afaceri de 7,7 milioane euro, adica de aproape 4 ori mai mare decat in 2011. In 2013 a avut o cota de piata de 20% si a livrat pe piata interna 110.000 tablete si pe pietele internationale 15.000 de tablete. 
Cifrele astea te fac sa se te simti mandru ca Allview este marca romaneasca si ca niste romani entuziasti au reusit sa faca asta! 

Frate-meu si-a luat o tableta Viva H7 care ii merge foarte bine. Este foarte multumit de ea in conditiile in care o foloseste tot timpul. Are procesor Quad Core, 1 GB RAM si 8 GB memorie interna. Are 3G si poate fi folosita si ca telefon. 
Aplicatiile ruleaza foarte bine pe ea si pot spune ca e rezistenta avand in vedere ca dupa aproape un an este inca intreaga in mainile lui frate-meu "StricaTot".


De ce sa alegi Allview? Simplu! Iata cateva motive!

  • au resurse foarte puternice
  • preturi accesibile
  • sunt fiabile
  • ofera garantie extinsa de 3 ani
  • ofera asistenta tehnica si prin telefon si email
  • acces la Allview Store, magazin propriu de aplicatii si jocuri gratuite
Si mai adaug unul: e brand romanesc si ne mandrim cu asta! Tehnologia fie cu voi! :)

9 comentarii: