joi, 27 august 2015

Val de refugiati in Europa

Pe toate canalele de stiri vedem cum valuri de refugiati au luat Europa pe nepregatite. Se indreapta catre tarile dezvoltate din Vest tranzitandu-le pe cele cu mai putine oportunitati pentru o viata mai buna. Sunt oameni obisnuiti care de multa vreme nu mai aveau o viata obisnuita deoarece erau obligati sa traiasca in zone de conflict, zone unde razboiul este la el acasa. Oamenii acestia au lasat totul in urma: case, bruma de agoniseala, amintiri. Acum cauta un drum catre pace si o viata linistita pentru copiii lor. Ce a facut Europa cand i-a vazut venind? I-a primit cu fortele de ordine, cu gaze lacrimogene si garduri de sarma ghimpata si a inceput sa ridice ziduri la propriu. Cum e posibil ca in anul 2015 sa ridici ziduri de-a lungul granitei pentru a impiedica niste sarmani sa se salveze? Sunt oameni ca si noi, dar care, spre ghinionul lor. s-au nascut in niste tari macinate continuu de conflicte armate. Au nevoie de ajutor! Cum sa le inchidem usa in nas? Europa sa iti fie rusine!
Astazi totusi am aflat ca in toata Europa asta ignoranta si lipsita de altruism este un popor care, prin premierul lor, afirma ca nu vor ridica ziduri si nu vor inchide granitele. Serbia, o tara macinata si ea de conflicte candva, da un exemplu Europei! O palma meritata peste fata Uniunii Europene data de o tara care nici macar nu face parte din grupul celor 28. Bravo, Serbia! 
Aici este declaratia premierului sarb, Aleksandar Vucici: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/EXODUL/Serbia+imigranti+refugiati+gard+cu+Ungaria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu