duminică, 16 august 2015

Salarii nesimtite

Am vazut lista cu cele mai mari salarii din Romania. Este socant sa vezi cati bani castiga unii intr-o luna in timp ce altii nu au bani nici de o paine!
In topul romanilor cu cele mai mari salarii, pe primul loc e un angajat din imobiliare care are 147.000 euro pe luna, pe locul al doilea cu 143.000 de euro este un muncitor din domeniul instalatiilor electrice, iar pe locul al treilea este cineva care are 128.000 de euro si care lucreaza in domeniul consultantei in afaceri. Nu stiu eu ce afaceri cu imobiliare face ala sau ce consultatii pe teme de afaceri da celalalt, dar muncitorul ala electrician le-a pus capac! :))))
Observ totusi ca din aceasta lista lipseste Mugur Isarescu. Saracul, asa de mic o fi salariul lui de nu a avut loc pe podium? Sau poate in top au fost prinse in mod expres doar salariile din domeniul privat. La stat poate ca sunt salarii mai nesimtite decat astea! Pe masura nesimtirii angajatilor, normal.
Oare ce fac oamenii astia cu atatia bani? Cand trec pe langa vreun amarat ce vine de la piata cu cartofi oare li se schimonoseste fata a sila sau a mila? Din toti banii aia au ajutat vreodata pe vreunul a carui viata atarna de un fir de ata pentru ca nu are cateva mii sau zeci de mii de euro pentru o interventie chirurgicala?
Ei cu banii de pe o luna isi pot lua cateva apartamente, iar eu nici in vise nu indraznesc sa ma gandesc la unul! De fapt, daca as avea atatia bani nici nu as sti ce sa fac cu ei. Avand in vedere ca ma descurc cu un salariu de mizerie din care ii mai intretin si pe altii, un salariu din topul acesta ar fi coplesitor si ar constitui o mare problema.
Mereu a fost inechitate in ceea ce priveste situatia materiala a oamenilor, dar parca niciodata ca acum. Cat mai suporta poporul asta? Chiar ne e caracteristica atitudinea ciobanului din Miorita! Nu am inteles niciodata de ce omul ala stiind ca va fi ucis nu se opune? De ce accepta soarta si se conformeaza unui plan pe care are puterea sa il schimbe??

Un comentariu:

  1. Ieri am vazut o stire despre fiul nu stiu carui afacerist care s-a dus cu elicopterul la mare si a sarit in apa din el. Nu a luat bacalaureatul, dar ce mai conteaza la cati bani are tata!

    RăspundețiȘtergere