vineri, 3 iulie 2015

Cel mai bun fotograf de nunta din Bucuresti

Fiecare isi doreste ca nunta sa fie un moment unic, special, presarat cu bucurie si evenimente memorabile. Dar dureaza prea putin. Doar o zi si dupa aceea ramai cu ... amintirile. Dar ce faci daca vrei sa pastrezi cat mai mult din fericirea pe care ai trait-o atunci? Faci fotografii si filmari, nu? Doar traim in era tehnologiei.
Asa aratau fotografiile de demult. Imi amintesc de cele ale bunicilor mei. Pe vremea aceea, asa era moda: fotografii cu familia sau celebrele tablouri cu cei doi miri.



Astazi insa lucrurile stau altfel. Fotografii nu mai sunt niste tehnicieni, ci niste artisti. La o simpla cautare dupa fotograf nunta vei descoperi o multime de rezultate. Dar oare cum trebuie sa fie acesta incat sa faca niste fotografii cu adevarat bune? Eu zic ca trebuie sa fie talentat si pasionat. Atat! Iar asta o vezi din prima din portofoliul pe care ti-l prezinta. 
Pe Lucian Joita l-am descoperit pe un site unde vorbeste despre el atat prin cuvinte cat si prin imagini. Este un site care mie mi se pare putin neobisnuit pentru ca seamana cu un jurnal. Un jurnal in care spune despre cum e sa fii fotograf, despre surprizele, dezamagirile si neajunsurile acestei profesii, despre cum face ca magia sa apara in fotografiile sale, despre realizarea unui vis: sa fie cel mai bun fotograf nunta Bucuresti. Imi place deschiderea aceasta care arata ca incearca de la bun inceput sa creeze o conexiune.
Uitandu-ma prin portofoliul lui, am descoperit fotografii magice si m-am lasat purtata de vis spre ziua aceea cand eu voi fi in fata aparatului de fotografiat. Multi dintre noi suntem timizi in fata camerei foto sau a celei de luat vederi (exceptie generatia Selfie :D), dar un bun fotograf te poate face sa iesi din carapace si sa te arati in intregime acesteia. 
Probabil asta face diferenta intre un fotograf bun si cel mai bun fotograf: abilitatea lui de a te face sa iesi din tine. 

Ce poate fi mai frumos decat sa privesti peste ani cu nostalgie fotografiile de nunta sau botez alaturi de cel cu care ai ales sa imparti si bune si rele? Sa vezi cum o poveste inceputa in doi s-a transformat intr-o epopee in care eroii trec tinandu-se de mana prin toate incercarile ce le apar in cale si privesc cu incredere si curaj spre viitor ... 


Si pe masura ce trece timpul sa adaugi in album noi si noi fotografii in care un fotograf iscusit a prins crampeie din viata ta si le-a transformat in niste mici opere de arta. Vor fi adevarate bijuterii pe care le vei admira mai tarziu cu nepotii. Cel putin aceasta este traiectorita de urmarit. Dar in caz ca ceva nu merge bine, macar ramai cu cele mai frumoase fotografii de nunta! Always think positive! Nu? :P

5 comentarii: