sâmbătă, 30 mai 2015

Fii propriul tau bijutier!

Cand spui femeie, deja te gandesti la bijuterii, nu-i asa? Da, ne plac bijuteriile! Cercei, bratari, coliere. Cat mai multe, de toate felurile si culorile. Niciodata nu avem suficiente si mereu constatam ca cerceii din vitrina s-ar potrivi perfect cu rochia de acasa. Pentru un plus de originalitate si unicitate putem incerca bijuteriile handmade. Eu pe acestea le pretuiesc mai mult decat pe cele din aur sau argint pentru ca mai mult ca sigur nu voi intalni o alta femeie care sa aiba acelasi colier ca mine si pentru ca acel colier a fost facut cu drag de mainile cuiva si nu de o masinarie.
Sunt multe magazine unde poti gasi bijuterii handmade, dar de ce sa nu ti le faci tu singura? Poti fi chiar tu propriul tau bijutier! Cu rabdare si ceva talent, poti face adevarate opere de arta! Veti vedea ca procedeul este simplu si relaxant!
La o simpla cautare pe net dupa margele online vei gasi o multime de materiale de care ai nevoie! Tot ce iti trebuie sunt niste margele, ace si tortite pentru a crea niste cercei handmade minunati! Exista o multime de unelte pentru margelit, dar pentru un incepator este suficient un cleste cu varf rotund. Cu acesta vei putea sa tai si sa rasucesti ace si sarmulite. La inceput ti se va parea mai greu, dar pe parcurs vei capata indemanare!



Pentru a alege margelele trebuie sa fii o persoana foarte hotarata, altfel te vei afla in situatia de a nu putea alege. Sunt atat de multe feluri de margele incat nu vei sti ce sa alegi si vei vrea din fiecare macar cateva! Sunt margele de sticla, de lemn, de nisip, acrilice, metalice, din portelan, Rhinstone, Cloisonne, Fimo. 



Daca vrei ca bijuteria ta sa aiba si mai multa eleganta, atunci poti folosi perle si pietre semipretioase. Vei afla cu uimire ca acestia nu sunt deloc asa scumpe cum credeai si ca pretul lor este mai mult decat accesibil. 



Stiati ca pietrele semipretioase au diverse semnificatii? De exemplu, despre ametist se spune ca aduce fericire si vindeca de intoxicatii. Aventurinul este piatra norocului si protejeaza impotriva energiilor negative, hematitul reduce furia si gelozia, iar smaraldul inlatura depresia si insomnia. In felul acesta, impusti mai multi iepuri deodata, nu? Ai si bijuterii frumoase si beneficii terapeutice de pe urma lor!
Mai jos este un tutorial despre cum se poate face o pereche simpla de cercei:


Daca vrei sa faci o bratara, lucrurile sunt la fel de simple! Metoda cea mai usoara este sa folosesti sarma cu memorie. 
Pe aceasta vei insira margelele dupa propria imaginatie si nu ai de facut decat doua bucle la capete. Iata un tutorial interesant mai jos!





Evident ca, daca vei descoperi ca iti place, vei putea sa abordezi si alte tehnici si sa folosesti si alte materiale sau unelte de margelit. Un lucru este sigur: vei avea bijuterii pentru toate outfit-urile tale si poate vei si vinde o parte din ele! Nu se stie niciodata de unde iese un antreprenor!

10 comentarii:

  1. Of, voi femeile, mereu vreti bijuterii! O sa ne facem bijutieri toti ca altfel nu avem incotro!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nici chiar asa! Mai avem nevoie si de soferi, de purtatori de sacose la shopping, de deschizatori de sticle si borcane etc.

      Ștergere
  2. Admir fetele care au talent si rabdare sa faca bijuterii atat de minunate <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Le voi prezenta si pe ale mele pe blog in curand! Am deja confectionate multe perechi de cercei si bratari.

      Ștergere
  3. Pare usor de facut. Imi plac bijuteriile facute de tine. Le-am vazut aici: http://dark-lorelei.blogspot.ro/2015/04/handmade-by-me.html

    RăspundețiȘtergere