marți, 23 iunie 2015

Epilare definitva cu IPL

Traim intr-o societate care promoveaza o anumita imagine pentru femeie si in acea imagine incearca majoritatea sa se incadreze. Tindem catre o frumusete ideala cu corp zvelt si piele fina. Dar cum obtinem pielea fina avand in vedere ca inca purtam in gene mostenirea stramosilor nostri antropoizi?

Nu ne place sa o recunoastem, dar avem par pe corp si din cauza asta dezvoltam adeseori complexe. Apelam la diverse metode de epilat care mai de care mai dureroase dar, daca sunt eficiente, induram cu curaj. Imi amintesc de inceputurile epilarii mele. Fiind pudica si rusinoasa, am apelat la lama si crema de epilat acasa. Rezultatul a fost dezastruos! Apoi au devenit disponibile in magazine aparatele de epilat cu sistem multi-penseta. Mi-am achizitionat unul si o vreme l-am folosit, dar la ce chinuri m-am supus numai femeile stiu! E adevarat ca efectul acestui tip de epilare dureaza mai mult, dar apoi, cand firele incep sa creasca, aspectul este inestetic. In plus, multe fire cresc sub piele si locul acela se infecteaza.

De la o vreme ma bate gandul sa apelez la epilare definitiva cu IPL (lumina intens pulsata). Ce inseamna asta? Ca radacina firului de par este distrusa cu ajutorul luminii transformate in caldura. Tehnica presupune incalzirea radacinii firului si racirea zonei din jur astfel incat nu te vei alege cu arsuri asa cum ai crede. Este important sa faci sedintele in perioadele de crestere a parului. Stiati ca parul are trei faze de crestere? Acestea sunt: anagen, catagen si telogen. Anagen e faza in care firul creste, iar celelalte doua sunt perioade in care firul stagneaza. Tratamentul cu IPL da rezultate in faza de anagen si din aceasta cauza poate fi nevoie ca sedintele sa se intinda pe un ciclu complet de crestere (care la unele persoane atinge 18-24 luni). In functie de pilozitate, de suprafata si de culoarea firului de par si a pielii numarul sedintelor variaza. Rezultate rapide se obtin la persoanele cu pielea alba si firul de par negru si gros. Avantaj barbatii, nu?:P

Epilarea cu IPL este destul de costisitoare, acesta fiind unul din motivele pentru care nu am ajuns pana acum la un salon. Ar trece cu mult peste 1000 lei. Si avand in vedere ca uneori tratamentul trebuie reluat, costurile ar fi colosale. In acest caz, cea mai buna solutie este cumpararea unui aparat SILKN SENSEPIL care poate fi utilizat acasa in conditii de maxima siguranta. Are cea mai mare suprafata de epilat - 6 cm patrati. Are un cartus montat si inca unul de rezerva totalizand 750 de impulsuri. La terminarea acestora, poti achizitiona altele. 



Aparatul este dotat cu un senzor de nuanta activat automat si care nu poate fi dezactivat de catre utilizator. Senzorul detecteaza nuanta pielii si daca aceasta este prea inchisa, atunci nu va permite impulsului de lumina sa actioneze asupra firului de par. In acest fel, nu exista riscul unor arsuri ale pielii. Daca nuanta pielii tale se inscrie in intervalul admis, atunci impulsurile vor putea fi actionate. 

Tot ce trebuie sa stii este ca nu trebuie sa-l folosesti mai des decat este specificat in instructiuni si ca este de preferat ca zona tratata sa fie rasa inainte si apoi ferita de soare. Perioada optima pentru o astfel de epilare este iarna deoarece atunci nu ne expunem la soare. 
Atata timp cat respecti instructiunile din manualul de utilizare si de pe DVD-ul cu instructiuni, acest aparat isi va face treaba perfect! Ce ziceti? E o idee buna?


8 comentarii: